Digital hjælp

Vi er en efterskole der hjælper vores ordblinde elever, så godt som det overhovedet er muligt. Derfor har vi også sørget for at der er moderne og digital hjælp at hente.

Digitalt værktøj kan hjælpe dig i undervisningen

Der er nok mange ordblinde der kender det ikke at kunne følge med i undervisningen. Det kan være svært at skrive noter eller læse tekstbøger, når man i forvejen har svært ved at læse eller skrive. Derfor får eleverne på Mejlby Efterskole, ved skoleårets start, udleveret en iPad. Den er blandt andet udstyret med programmet “IntoWords.”  Programmet hjælper dig til at læse og skrive og du får derfor nemmere ved at følge med i undervisningen.

Digital hjælp for ordblinde på Mejlby efterskole

Digital hjælp i hverdagen

Mange af de tekster, du skal læse til undervisningen, kommer fra CLIO-online’s undervisningsportaler, blandt andet www.danskfaget.dk. Dette giver mulighed for en alsidig og interessant undervisning . Når vi skal dokumentere dine faglige fremskridt benytter vi ofte Gyldendals webprøver, som vi har købt til en del fag. De bøger, du skal læse, kan du få som lydbøger. Vi benytter E17. Og så får du selvfølgelig hjælp af lærerne til at arbejde med iPad og andre digitale hjælpemidler, så du får mest muligt ud af undervisningen.

Du er ikke alene om at have nogle problemer med at læse, skrive eller forstå matematik og arbejde med decimaler. Når dine klassekammerater også har nogle problemer, er det nemmere for dig at sige til, når der er noget, du ikke forstår.