Hestehold

Vælger du Mejlby Efterskole som din heste efterskole, får du mulighed for at prøve alle dele af dagligdagen med heste. Skolen råder over 6 dejlige og rolige heste, som du kan passe og ride på – også i fritiden. Hestehold er for alle der elsker heste og livet i stalden.

Heste efterskole hvor du lære alt hvad der er værd at vide om heste

Her hjælper vi hinanden med at fodre og passe hestene – også i weekenderne. Formålet med dette værksted er at indføre eleverne i det grundlæggende indenfor hestehold, ridning og hestetræning.

elev på hesteværkstedet på Mejlby efterskole

Venskaber gennem interesse

Undervisning og aktiviteter

Fordi vi er en heste efterskole, er der lagt stor vægt på at undervise eleverne korrekt i alt vedrørende heste.
Eleverne vil stifte bekendtskab med den nyeste forskning indenfor etologi, hesteadfærd, læringsteori, biomekanik, og hestens fysiologi. Samtidigt vil de blive stillet overfor en praktisk række opgaver, der skal indføre eleverne i det reelle arbejde i en hestestald.

Eleverne skal i løbet af værkstedet opnå viden og indsigt i arbejdet med heste, og derigennem opnå en større grad af ansvarlighed og selvstændighed i forhold til dyr og mennesker. Eleverne skal igennem samarbejde og forpligtelser fordre deres sociale engagement hvor hjælpsomhed og arbejdsmoral er nøgleord.

Der vil blive taget hensyn til den enkelte elevs styrkesider og interesser, og alle vil blive udfordret både inden for deres felt og med nye opgaver. Alle elever vil blive forpligtiget til at passe heste i hverdage og weekender. Der arbejdes på at skabe god holdånd hele værkstedet igennem.